Almanya’da yaşayanlar bu tarihe hazır olsun
Koronavirüs salgınında günde neredeyse 600 kişinin öldüğü Almanya çok yakında alınan tedbirleri daha da sertleştirmeyi planlıyor. Hükümet kaynaklarından elde edilen bilgilere yer veren Alman basını, Noel tatili sonrası ülke genelinde yeni kuralların geçerli olacağını ve büyük ihtimalle günlük hayatın 10 Ocak’a kadar duracağının sinyallerini veriyor. Plana göre ülkede 27 Aralık’tan sonra gıda haricinde bütün mağazalar kapanabilir, sokağa çıkma yasakları yaygınlaşabilir, daha sıkı seyahat yasağı getirilebilir. Ayrıca daha az insanın bir araya gelmesi için yeni kurallar da gelebilir.
Noel tatilinin bitmesi bekleniyor
Hristiyanların kutsal Noel günlerinin sona ermesinden sonra 27 Aralık’ta başlaması planlanan sıkı tedbirlerle vaka ve ölüm sayıları düşürülmeye çalışılacak. Robert Koch Enstitüsü’nün açıkladığı son rakamlara göre ülkedeki vaka sayısı en son 23 bine ulaştı. Günlük ölüm sayısı ise önceki gün 590 kişiydi. Sayının endişe verici olduğu ve ülkede her dört dakikada birisinin ölmesinin tehlikeli bir gelişme olduğu yorumları yapılmıştı.
Okullar erken tatil olacak mı?
Herkesin endişeli bir bekleyiş içinde olduğu Almanya’da okulların erken Noel tatiline girip girmeyeceği de merak konusu. Ülkede genel bir karar alınmadığından eyaletler arasında farklı uygulamalar devam ediyor. Örneğin Saksonya Eyaleti’,nde pazartesiden itibaren okullar ve bir çok mağaza kapanacak. Benzer kararların diğer eyaletlerde de alınması mümkün.
(A)
