Almanya’da tuvalet kağıdı kıtlığı geri gelebilir
Covid-19 pandemisinin en yoğun olduğu dönemlerde çoğu tüketici, un, yemeklik yağ ve pirinç gibi ürünleri marketlerde bulamamış ve stok yapmıştı. Stok yapılan bir diğer ürün ise tuvalet kağıdı olmuştu. Ruhr24.de’nin aktardığına göre, kağıt endüstrisi şimdi yeniden alarm veriyor. Geçmişten farklı olarak, gelecekteki bir tuvalet kağıdı kıtlığının muhtemelen Covid-19 ile daha az, Ukrayna savaşının bir sonucu olarak mevcut enerji kriziyle daha fazla ilgisi olabileceği belirtiliyor.
ALMAN KAĞIT ENDÜSTRİSİ DERNEĞİ UYARDI
Alman Kağıt Endüstrisi Derneğinin Başkan Yardımcısı Martin Krengel, gaz krizi nedeniyle, yakında tekrar tuvalet kağıdı kıtlığı yaşanabileceği konusunda uyarıda bulundu. Gazın kağıt üretimi için önemine dikkati çeken Krengel, “Hijyen sürecinde özellikle gaza bağımlıyız“ ifadesini kullandı.
YILLIK ORTALAMA 134 RULO TUVALET KAĞIDI KULLANILIYOR
Almanlar yılda ortalama 134 rulo tuvalet kağıdı kullanıyor. Almanya’nın kişi başı yıllık tuvalet kağıdı tüketimi göz önüne alındığında, bu uyarıların ciddiye alınması gerektiği belirtiliyor. Bugün bildiğimiz formda ilk olarak 1928 yılında Almanya’da üretilen ürün toplum için büyük önem taşıyor. Tuvalet kağıdı sadece özel hijyen için değil, işyerlerinde, hastanelerde, huzurevlerinde ve havaalanları gibi kamu tesislerinde de vazgeçilmez olarak görülüyor.
Diğer yandan sürekli yükselen gaz fiyatlarının, geçen yılın başında olduğu gibi, tuvalet kağıdını da muhtemelen önemli ölçüde daha pahalı hale getirebileceği belirtiliyor.
Güner Kızıl