Otomobil dendiği zaman akla gelen ilk ülke olan Almanya’da araç kullanım kültürü de oldukça gelişmiş durumda. Ülkede sürücüleri bilgilendirmek ve destek olmak amacıyla kurulmuş bir kuruluş olan ADAC, Almanya trafiğinde en çok tercih edilen otomobil markalarını düzenli olarak belirtiyor.
İlginizi çekebilir: 2022 yılında en çok el değiştiren otomobil markası bu
İşte ADAC verilerine göre Almanya trafiğinde en çok tercih edilen 10 otomobil markası.
10. Cupra
İspanya merkezli otomotiv şirketi Seat tarafından 2018 yılında yüksek performanslı sportif araçları farklı bir marka adı altında piyasaya sunmak için kurulan Cuppra Almanya trafiğinde en çok otomobili bulunan 10’uncu araç markası. Şirketin en popüler aracı 300 beygir güce çıkabilen Ateca.
9. Seat
Merkezi İspanyol şehri Barcelona yakınlarındaki Martorel yakınlarında bulunan şirket VW Group bünyesine dahil edilmiş durumda. 1950 yılında kurulan Seat, VW Group’a dahil olduktan sonra Volkswagen modelleriyle teknik olarak benzerlikler göstermeye başlarken daha genç ve dinamik bir nesli temsil ediyor. Belki de bu nedenle Almanya trafiğinde en çok aracı bulunan 9’uncu marka. Bütün modellerine klasiğinde olduğu gibi İspanya’daki şehirlerin veya bölgelerin adının verildiği şirketin en bilindik araçları ise Ibiza ve Leon.
8. Ford
Henry Ford’un geliştirdiği bant üretim sisteminin otomobil dünyasını tamamen değiştirmesiyle anılan Ford Motor Company 1903 yılında ABD’nin Michigan eyaletine bağlı Detroit şehrinde kuruldu. Avrupa’daki ilk fabrikasını 1938 yılında Köln-Niehl’de açan şirket Avrupa’ya özgü olan modellerini burada üretmeye başladı. B. Taunus, Capri, Granada ve Scorpio gibi dönemin popüler araçları buradaki bantlarda üretildi. Almanya trafiğinde en çok aracı bulunan 8’inci şirket olan Ford’un en bilindik araçları arasında Fiesta, Focus, Transit ve Tourneo gibi araçlar yer alıyor.
7. Skoda
VW Group tarafından 1990 yılında satın alınan Skoda aslında dünyanın en eki otomobil üreticilerinden biri. Çekya merkezli şirket ilk aracını 1905 yılında üretti. Skoda’nın araçlarını benzerlerinden ayıran en önemli özelliği ise içinin daha geniş olması. Şirket için bir üretim kuralı olan bu özellik Volkswagen teknolojisiyle de birleşince Skoda’nın Almanya trafiğinde en çok aracı bulunan 7’inci firma olmasını sağlıyor. Şirketin en popüler aracı ise Octavia modeli.
6. Opel
Alman girişimci Adam Opel tarafından dikiş makinesi ve bisiklet üretmek amacıyla 1862’de kurulan Opel, 1898’de ise seri otomobil üretimine başladı. Daha sonra ABD merkezli General Motors tarafından satın alınan şirket 70’lerde Manta modeliyle büyük sükse yaparken Astra ve Corsa modellerinin popülaritesi ise günümüze kadar devam etmeyi başardı. 2017 yılında Fransız otomotiv grubu Groupe PSA bünyesine katılan şirket Almanya’da trafikte en çok aracı bulunan 6’ıncı otomobil üreticisi.
5. Audi
Sportif tasarımın lüks özelliklerle birleştiği Audi araçları dünya genelinde olduğu gibi memleketi Almanya’da da oldukça popüler. August Horch tarafından 1909 yılında Almanya’nın Saksonya eyaletine bağlı Zwickau şehrinde kurulan şirket, 1932 yılında DKW, Horch ve Wanderer ile birleşerek Auto Union’u kurdu günümüzde hala kullanılan 4 halkanın iççice geçtiği logo da bu 4 şirketi temsil ediyor. İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra tekrar kurulan şirket 1965 yılında VW Group tarafından satıl alınırken asıl patlamasını ise 1968’de ürettiği Audi 100 modeli ile yaptı. Günümüzde güçlü ve konforlu araçlar denilince akla gelen şirketlerden olan Audi Almanya trafiğinde en çok otomobili bulunan 5’inci şirket konumunda. Şirketin en popüler modeli ise A4.
4. BMW
Almanya denilince akla gelen şirketlerden olan BMW serüvenine 1917 yılında uçak motorları üreterek başladı. Daha sonra 1923 yılında motosiklet üretimine de geçen şirket otomobil yolcuğuna ise 1928 itibarıyla başladı. Pek çok kült modeli bulunan, sportif tarzı, hız ve konforla birleştiren BMW’nin en büyük mottosu ise “gerçek sürüş keyfi”. En popüler modelleri artık klasikler arasında bulunan 3 serisi ve 5 serisi olan şirket aynı zamanda Mini ve Rolls-Royce şirketlerini de bünyesinde bulunduruyor. BMW, Almanya trafiğinden en çok otomobili bulunan 4’üncü şirket.
3. Mercedes-Benz
Benzinle çalışan arabaların mucidi olarak kabul edilen Carl Benz ile mühendis Gottlieb Daimler’in 1926 yılında ortaklaşa kurduğu şirketin ürettiği araçlar günümüzde kalite ve konforla birlikte alınıyor. Günümüzde araçlarda kullanılan pek çok elektronik ve güvenlik özelliklerini de ilk olarak Mercedes gerçekleştirdi. Mercedes adı ise ilk olarak Daimler-Motoren-Gesellschaft (DMG)’dan aldığı otomobille yarışan girişimci Emil Jellinek’in yarışta bu araca kızı Mercedes’in ismini vermesi ve yarışı kazanması sonrası aracın artan popülaritesiyle birlikte kalıcı hale geldi. Dünyanın en eski ve en bilinen otomobil markalarından olan Mercedes’in Smart ve AMG serilerindeki modelleri en çok tercih edilenler olarak öne çıkıyor. Mercedes bugün Almanya trafiğinde en çok aracı bulunan 3’üncü şirket konumunda.
2. Volkswagen Ticari Araçlar
VW Group bünyesinde ayrı bir marka olarak üretim yapan Volkswagen Ticari Araçlar Almanya trafiğinde en çok aracı bulunan 2’inci şirket. Hafif ticari araçların üretiminden sorumlu olan şirketin ürettiği araçlar küçük esnaflar için olmazsa olmaz konumdalar. Kamyonet modeli Amarok, küçük ticari araç modeli Caddy ve Transporter dünya genelinde olduğu gibi Almanya’da da oldukça popüler konumda. Ayrıca Volkswagen’in meşhur minivanları da bu şirket tarafından üretiliyor.
1. VW
Listedeki birçok firmayı da bünyesinde barındıran ve dünyanın en büyük otomobil grubu olan Volkswagen AG’nin ana markası olan VW namı diğer Volkswagen, 1937’de Halk arabası anlamına gelen ismine uygun üretim yapması amacıyla kuruldu. Almanya’nın da açık ara en büyük otomobil üreticisi olan şirket, Aşağı Saksonya Eyaleti’nin de en büyük iş vereni konumunda. En çok bilinen modelleri Golf, Polo ve Passat olan şirket Almanya trafiğindeki en kalabalık araç sayısına sahip.
(BD)
Haberlerimizi izinsiz kullananlara duyurudur: Turizmavrupa.net sitesinde yayınlanan haberleri bizden izin almadan kendi sitelerinde kullanan veya Youtube video kanallarında okuyanlar bir süredir kayıt altına alınıyor. İster yurtdışında olsun, ister Türkiye’de fark etmiyor. Yapılan suçtur. Bunun yasal takibi yapılacaktır. Emek hırsızlığına kesinlikle izin verilmeyecektir. Saygıyla duyurulur